woensdag, januari 23, 2008

Politie plundert biertruck

Vier militaire politieagenten in Rio de Janeiro worden voor de Braziliaanse krijgsraad gedaagd wegens het plunderen van een biertruck. Een volle vrachtwagen van bierbrouwer Ambev werd begin vorig weekend in het noorden van de stad overvallen door twee motorrijders en tot stilstand gedwongen bij een sloppenwijk.

Toen de agenten even later arriveerden, besloten ze van de nood een deugd te maken. Ze tilden wat kratten uit de truck en stapelden deze achterin hun dienstwagens, zo legde een amateurfotograaf van een afstandje vast.

Het overblijvende bier mocht door buurtbewoners worden weggesjouwd, altijd handig zo vlak voor carnaval. De agenten maakten geen proces-verbaal op van de overval. De kater kwam vanochtend, toen de foto op de voorpagina van de krant O Globo stond.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het schijnt dat ook de bestuurders van de Ambev vrachtwagen zelf meehielpen met het plunderwerk.

Anoniem zei

Idd, heb je ook de berichtgeving over de 300Kg cocaine gezien op tv, waarvan de politie zelf 202 onderling verdeeld schijnt te hebben?...Of die PM die een tijd geleden zijn riffle leegschoot tijdens een demonstratie oefening waarbij een 18-ge vrijwiliger overleed en vorige week over die PM in Recife die de keel dicht kneep tot de dood erop volgde van een 13-jarige op straat.

Zomaar wat schaduwkanten van dit irrationele walgelijke mooie land.