donderdag, juni 21, 2007

Limo in Rio


Tsja, weer even een lauwe hap uit de krant van vanochtend. Voor wie niet bekend is met Wakker Nl: dit is nou typisch zo'n stukje voor het Stan Huygens Journaal.

Mijn donderdag ging goeddeels op aan het versieren en opzetten van een reisje naar Manaus morgenochtend vroeg. Voor het eerst naar de Amazone! Een apenkenner in de gevangenis opzoeken. Het zijn mooie tijden.

Al belooft de vliegreis wederom een puinhoop te worden, want de helft van de Braziliaanse vluchten is deze week minstens een uur vertraagd. Ergens begin volgende week terug.
---------------------------------------------------------------------------------
BRAZILIAANS AVONTUUR

„We hebben de limousine gisteren in zes uur van São Paulo naar Rio de Janeiro gereden. Hij liep als een trein!”

De acht meter lange Chevrolet Grand Blazer van Maurice en Arles Melet trok veel bekijks langs het tjokvolle strand van Flamengo. Het was het startschot voor een unieke verhuurservice van de broers uit Leiden: Rio Limo.

Om de glanzende zwarte slee op maat te krijgen lieten ze een fabrieksmodel open zagen en 2,5 meter extra blik tussen voor- en achterdeuren inpassen. Met ijskoude champagne, kaviaar, 3000 watt muziek aan boord en een dak dat open kan, kunnen de ‘cariocas’ vanaf nu hun eigen exclusieve feestjes bouwen op de weg.

Het idee en het startkapitaal komen van Arles (34) – werkzaam in Londen, maar wild van Rio – en Maurice (21) trekt ter plaatse aan de touwtjes.

Maar limousinehuur, is dat wel zo’n goed plan in een arme stad waar carjacking aan de orde van de dag is?

Maurice: „Een limo als deze vind je nergens in Rio, een dief raakt hem onmogelijk kwijt. En we kunnen de wagen van afstand volgen en blokkeren.”

Geld genoeg in de stad, denken de broers. Zeker in de luxe wijk Barra, het klein-Miami van Rio, dat de thuishaven wordt. De Braziliaanse chauffeur komt voor 700 euro voorrijden, “alleen niet in sloppenwijken.”

Maurice heeft het ondernemersvuur al jong te pakken. “Je kunt wel risico’s blijven verzinnen, maar een mooi idee moet je gewoon uitvoeren.”


Geen opmerkingen: