dinsdag, juni 10, 2014

Oranjecamping is klaar voor WK

Uit De Telegraaf van vandaag. Via deze link is ook een filmpje te zien.
------------------------------------------------------------------------
De Oranjecamping is klaar voor het WK. Afgelopen dagen hebben zestig Nederlanders vierhonderd tenten opgezet in het mooi gelegen basiskamp in São Paulo. Ook zal er 2400 liter Heineken-bier klaar staan voor de eerste vijfhonderd Oranjediehards die vrijdagavond neerstrijken na de wedstrijd tegen Spanje.

"We missen alleen nog wat oranje versiering, maar daar hebben we nog een paar dagen de tijd voor", vertelt projectmanager Kirsten Lentjes van Oranjecamping.

De ruime locatie, gehuurd van een Braziliaanse recreatieclub, ligt op de oever van het Guarapiranga-meer - een oase van rust aan de zuidrand van de stad van twintig miljoen inwoners - en leent zich goed voor surfen, kanoën, voetballen en tennissen.

"Het is een mooie plek en de mensen zijn heel vriendelijk", vertellen Renee Swinkels (26) en Koen Schellekens (28) uit het Brabantse Goirle, twee van de vijftig vrijwilligers die afgelopen weekend hielpen bij de opbouw. Komende dagen gaan zij aan de slag op de 'Belgische Oranjecamping' in Rio de Janeiro, die iets groter wordt.

In São Paulo wordt de camping komende weken 24 uur per dag bewaakt door de Braziliaanse politie en particuliere beveiligers. Ook hangen er dertig bewakingscamera's op de dubbel omheinde camping.

"We raden de Hollanders aan om niet alleen naar buiten te gaan", vertelt de clubvoorzitter Paulo Marinheiro, die het een voorrecht noemt om het Oranjelegioen te mogen ontvangen. "Alleen jammer dat het al voor het einde van het WK vertrekken zal, want Brazilië wordt kampioen", grinnikt de Braziliaan.

Hoewel de winter voor de deur staat in São Paulo, is het overdag voorlopig dik twintig graden en zonnig. Zo koud als tijdens het WK in Zuid-Afrika - toen de campinggasten 's nachts in hun tenten lagen te rillen - zal het hier zeker niet worden. "Voor de zekerheid gebruiken we slaapzakken die temperaturen tot -5 graden aan kunnen," aldus Lentjes.

Alleen een mogelijk magere prestatie van het Nederlands elftal lijkt een groot Oranjefeest nog in de weg te kunnen staan. "Omdat niemand erg grote verwachtingen heeft, kan het alleen maar meevallen!", zegt Dieuwertje de Beer van de organisatie.

Geen opmerkingen: