zaterdag, mei 24, 2014

Chaos rond Oranjestadion

Zie ook Telegraaf TV.
---------------------------------------------------------------------------------
Oranjefans die naar Brazilië afreizen, moeten rekening houden met ongemak rond wedstrijden. Ruim drie weken voor het duel Nederland-Australië is de omgeving van het WK-stadion in Porto Alegre nog een grote bouwput.

Het Beira-Rio stadion zelf is bijna klaar voor de wedstrijd op 18 juni, waarvoor tot dusver drieduizend Oranjefans en maar liefst 14.000 Australiërs een kaartje kochten. Buiten is de verkeerschaos echter compleet door het gebrek aan bestrating en een viaduct dat nog in de steigers staat. "Er wordt hard gewerkt om alles af te krijgen. Dat moet lukken voor het WK", zo houdt lokaal woordvoerder Milani de moed erin.

Aanvankelijk werden voor het WK tien mobiliteitswerken gepland voor de dichtslibbende zuidelijke havenstad van 1,5 miljoen inwoners. Uiteindelijk blijkt de opknapbeurt van de stadionomgeving de enige klus die mogelijk klaar komt voor het toernooi. Om files op speeldagen te verlichten, zullen ambtenaren een middagje vrij krijgen.

Afgelopen zondag kregen toeschouwers bij de inwijding van de Arena de São Paulo, waar Oranje op 23 juni Chili treft, een hagelbui over zich heen door het lekkende dak. Ook mobiele telefoons werkten slecht in het stadion waar op 12 juni het WK begint.
Is dit viaduct echt binnen drie weken af? Het stadion ligt op de achtergrond.

Geen opmerkingen: